Suriname op weg naar een nieuwe toekomst

29 mrt, 2020

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

Door: Werner Stauder Eduard Abb, de 1e machinist van de ‘Goslar’, schreef in zijn brief van 6 december 1939 aan zijn vrouw Otti: “Voor aanstaande zaterdag en zondag zijn de kapitein en ik uitgenodigd op een plantage, die hier...

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Eind vorig jaar lanceerde schrijfster Renate Stüger moeder van twee kinderen het eerste deel van superheld Suriman. Als schrijfster bedacht ze superheld Suriman, die ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende...

Ode aan de vrouw

Ode aan de vrouw

Afgelopen maand stond veelal in het teken van de vrouwen over de gehele wereld. Zo was er Internationale Vrouwendag op 8 maart. Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het...

Het grootste geschenk dat het Surinaamse volk ooit meekreeg van haar voorouders is: veerkracht! Tegen de verdrukking in overwonnen ze alle tegenslagen door hard werken. Ongeacht waar we vandaag kwamen, van huis uit hebben we geleerd om altijd te streven naar een betere leven voor onze kinderen. Daarom ben ik optimistisch over de toekomst. Ja, ons land gaat nu door een dal. Een financieel-economisch dal, dat nu verergert door de gezondheidsdreiging van het Corona virus. Maar het is de veerkracht van ons volk dat zal maken dat we Suriname samen weer tot bloei brengen. Daar is wel ander beleid voor nodig. Een beleid met visie en daadkracht. En dat is precies wat onze VHP, onze Orange Movement, biedt bij de komende verkiezingen.

Paniekvoetbal

De huidige regering speelt momenteel paniekvoetbal. De huidige crises maakt pijnlijk duidelijk dat de huidige regering niet in staat is het land te leiden. Economisch staan we aan de afgrond door corruptie, incompetentie en een systematisch beleid om mensen arm en afhankelijk te maken. Ze steelt zuur verdiende centen van het volk door gelegenheidswetten door te drukken. Ze leent als een dronkenman, die het ene financiële gat met een andere dekt. Er is geen geloof meer in deze regering.

Vertrouwen

Het is daarom tijd voor verandering. Het is tijd om anderen de kans te geven. Tijd om ons volk weer perspectief te bieden. Wat de VHP biedt is vertrouwen en competent kader. Het volk weet dat een nieuwe regering een failliete boedel zal aantreffen. De VHP heeft al een wederopbouw gereed om dit meteen aan te pakken. De kern is dat wij als natie weer een regering krijgen waar vertrouwen in is. In zowel binnenland als daarbuiten. Met dat vertrouwen zijn we in een positie om de schulden te saneren, te herschikken en misschien wel te laten kwijtschelden. Die onderhandelingen kunnen alleen gedaan worden door een regering die serieus is, de boeken niet manipuleert en transparant beleid voert. De VHP heeft daar de afgelopen periode al de contacten voor gelegd. De boodschap is duidelijk men investeert pas weer als er vertrouwenwekkend beleid is. Vertrouwen dat wij wél kunnen bieden. Vertrouwen dat uw geld en onze munt zijn waarde houdt.

Gezondheidszorg en onderwijs

Een nieuwe regering met de VHP zal de gezondheidszorg weer op orde brengen. In eerste instantie door medicijnen snel en betaalbaar beschikbaar te stellen. Ook daarvoor heeft de VHP-contacten gelegd. We zullen zorgen dat ons systeem weer effectief en modern wordt ingericht. Dat u weer geholpen wordt door eigen mensen, die u uw taal spreken. Datzelfde zullen we doen met ons onderwijs. We gaan investeren in onze toekomst. We gaan investeren in onze kinderen, in onze onderwijzers. Dat ze weer les krijgen en kunnen werken in scholen die netjes en modern zijn. Het verplichte schoolgeld zullen we afschaffen. Onderwijs wordt gratis voor onze kinderen. Het bijzonder onderwijs zal op dezelfde manier worden behandeld als het openbaar onderwijs en de leerkrachten zijn medestanders en geen tegenstanders.

Lucht voor bedrijfsleven

We hebben in onze plannen ook initiatieven om het bedrijfsleven te stimuleren. Ook en vooral de kleine bedrijven, die voor werkgelegenheid zorgen. Zij zijn nu de dupe van dit beleid en de Corona crisis maakt het nog erger voor ze. Wij gaan ze weer steunen, zij draaien een belangrijk deel van onze economie. Ook dat kan alleen als we een regering krijgen die ze niet besteelt en iedereen eerlijke kansen geeft. We komen met belastingfaciliteiten zodat kleine bedrijven en eenmanszaken weer lucht krijgen. Dat hun bijdrage weer wordt gerespecteerd en erkend.

Corruptie aanpakken

Een nieuwe regering met de VHP zal corruptie serieus aanpakken. We gaan achter de gestolen gelden aan. Dat gestolen geld is van u, het Surinaamse volk en moet terug naar het volk. Ook dat kan alleen als er een regering komt waar het buitenland vertrouwen in heeft. Deze aanpak vereist internationale samenwerking met bevriende naties waar we goede banden mee hebben of weer zullen herstellen.

Samen!

Al deze zaken zullen we als Surinamers samen doen. Surinamers in Suriname en daarbuiten. Wij maken geen onderscheid op basis van paspoorten. Dat is maar een papiertje en een achterhaald concept. Wij erkennen en respecteren dat mensen zich Surinamer voelen, ongeacht hun woonplaats of nationaliteit. Dat mensen zich betrokken voelen bij Suriname verdient respect en waardering. Zij moeten vrij kunnen reizen en elk op hun eigen manier hun steentje bijdragen aan de wederopbouw van Suriname.

Corona virus

Tot slot, het zijn lastige tijden. Boven op de financiële crises is er nu de uitbraak van het Corona virus. Dit brengt veel ongemakken mee en we voelen het allemaal. Het vraagt veel van ons allen om verspreiding te voorkomen, maar die offers brengen we samen. Onze medische experts steunen en adviseren om het in goede banen te leiden. Een bijzonder woord van waardering spreken we uit voor de inzet en het werk van alle mensen in de gezondheidszorg. Zij doen dit gevaarlijke werk als helden. Een gran tangi aan hen!

Wij zijn anders!

Door onze veerkracht zullen we al deze crises overwinnen. Als volk slaan we de handen ineen . Samen zijn we op weg naar een bloeiend Suriname. Dat kan, want wij zijn serieus en competent. Wij zijn anders!

Chan Santokhi Voorzitter VHP

Share this story

Chan Santokhi

Voorzitter VHP

Share this story

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.