Corona en nu?

31 mrt, 2020

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

Door: Werner Stauder Eduard Abb, de 1e machinist van de ‘Goslar’, schreef in zijn brief van 6 december 1939 aan zijn vrouw Otti: “Voor aanstaande zaterdag en zondag zijn de kapitein en ik uitgenodigd op een plantage, die hier...

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Eind vorig jaar lanceerde schrijfster Renate Stüger moeder van twee kinderen het eerste deel van superheld Suriman. Als schrijfster bedacht ze superheld Suriman, die ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende...

Ode aan de vrouw

Ode aan de vrouw

Afgelopen maand stond veelal in het teken van de vrouwen over de gehele wereld. Zo was er Internationale Vrouwendag op 8 maart. Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het...

Deze periode vraagt om creativiteit, hoe je zo goed als ondernemer uit de verf kan komen in deze periode (en erna).

Denk eens goed na wat onderstaande uitspraken betekenen:

– 2019 was het eerste jaar in de wereld waar er meer online is gekocht dan offline.
– De gemiddelde Nederlander zat een paar jaar geleden meer dan 3 uur en 16 minuten per dag op zijn telefoon (wordt alleen maar meer)
– Vroeger gingen we direct naar de dokter als we ons niet lekker voelden, tegenwoordig is het eerst wat we tegenwoordig doen Googelen wat we eventueel kunnen hebben

Het is een feit dat de transitie naar online niet in ontwikkeling is, het is heel hard groeiende (en blijft groeien).

En niet om je bang te maken, maar een eerlijk advies. Als je hier niet op gaat inspelen, dan ga je ingehaald worden door je concurrentie die het wel begrijpen en doen.

Een online sales strategie gaat er vooral om dat je een eigen database aan leads gaat opbouwen. Als je namelijk voor de rest van al je businessjaren altijd een database hebt met leads die weten wie je bent, wat je doet, en behoefte hebben aan wat jij aan te bieden hebt, dan kan je simpelweg niet meer verliezen.

Nu kan ik begrijpen dat je nog niet weet hoe je een online sales strategie voor jouw bedrijf dient in te zetten.

En dat is logisch, je hebt de kennis en kunde nog niet.

Echter, aangezien een groot gedeelte van business nu platligt is juist nu het moment om voor jezelf een online sales strategie te bouwen. Niet alleen voor nu, maar ook voor alle maanden/jaren die na deze periode zullen volgen. Eenmalig opzetten en levenslang plezier ervan hebben.

Wat kan je als ondernemer doen?

Het allerbelangrijkst is het ontwikkelen van een visie. Wat zijn de uitdagingen binnen de verticale marktsegmenten die je wilt bedienen? Wat is de oplossing die je die bedrijven te bieden hebt, welke voordelen heeft jouw oplossing voor hen en hoe werk je daar stap voor stap naartoe? Zorg dat je dit helder hebt, zodat je deze visie in hapklare brokken aan jezelf kunt voorleggen.


Share this story

Winodj Jhingoer

Winodj is eigenaar van SalesFun, een onderneming die erop is gericht new business te creëren en dus meer omzet te genereren. Want zonder new business is er geen vitaliteit in je onderneming. Wil je als bedrijf gezond blijven, dan moet je dus niet alleen vasthouden aan je huidige klanten. Wil je meer weten? Info: www.salesfun.nl e. info@salesfun.nl t. 0616025862

Share this story

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.