Coronavirus: Covid19 Wat moeten weten ?

31 mrt, 2020

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

Door: Werner Stauder Eduard Abb, de 1e machinist van de ‘Goslar’, schreef in zijn brief van 6 december 1939 aan zijn vrouw Otti: “Voor aanstaande zaterdag en zondag zijn de kapitein en ik uitgenodigd op een plantage, die hier...

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Eind vorig jaar lanceerde schrijfster Renate Stüger moeder van twee kinderen het eerste deel van superheld Suriman. Als schrijfster bedacht ze superheld Suriman, die ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende...

Ode aan de vrouw

Ode aan de vrouw

Afgelopen maand stond veelal in het teken van de vrouwen over de gehele wereld. Zo was er Internationale Vrouwendag op 8 maart. Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het...

Dit artikel-gebaseerd op verschillende onderzoekresultaten-behandelt belangrijke feiten over covid19.

Veel zaken over Coronavirus: Covid19 verspreiden zich snel via sociale media, WhatsApp en internet. Sommige hiervan kunnen waar zijn, maar veel van die informatie is ongegrond. In een tijd waarin de coronavirus-epidemie zich over de hele wereld verspreidt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van enkele feiten die verband houden met dit dodelijke virus .

Waar komt het virus vandaan

het komt niet van het eten van vleermuissoep. Zodra je kookt, wordt het virus gedood. Aanvankelijk werd gespeculeerd dat het Covid-19 virus van vleermuis op mensen sprong. Maar recent genomen onderzoek toont eerst aan dat het van vleermuis naar een intermediaire soort moet zijn gesprongen voordat het op mensen werd vastgehouden. Een andere studie geeft aan dat vóór de uitbraak van de ziekte een afstamming van het Covid-19-virus bij de mens circuleerde.

Wanneer is Covid-19 ontstaan

Hoewel er vóór december 2019 geen gedocumenteerde gevallen van Covid-19 zijn geweest. Uit voorlopige genomische analyses blijkt echter dat de eerste menselijke gevallen van Covid-19 tussen half oktober en half december 2019 verschenen. Dit betekent dat er een periode van niet-herkende overdracht bij de mens was tussen de primaire zoönotische gebeurtenis en de uitbraak.

Infectie

het virus infecteert de epitheelcellen in de keel en longen. Covid-19 bindt zich aan de ACE2-receptoren op menselijke cellen, die vaak vooral in de keel en longen voorkomen. Virussen op uw huid die geen ACE2-expressie hebben, zijn onschadelijk. Het virus komt binnen via de neus, ogen en mond. Onze handen zijn de belangrijkste instrumenten die ervoor zorgen dat het virus onze mond,

neus en ogen bereikt. Handen zo vaak mogelijk 20 seconden met zeepwater wassen helpt de infectie te voorkomen.

Infectie periode

Hoe lang een individu de infectie op anderen kan overdragen, is niet precies bekend, maar mogelijk tot 10-14 dagen. Het kunstmatig verminderen van de besmettelijke periode is een cruciale methode om de algehele overdracht te verminderen. Ziekenhuisopname, isolatie, afsluiting en quarantaine zijn allemaal effectieve methoden.

Hoe we infecteren

Overdracht gebeurt meestal via druppels. Dit vereist relatief nauw contact, minder dan 1,5 meter. Daarom wordt aanbevolen dat we op openbare plaatsen zoals de groentemarkt of supermarkt 1,5 meter van elkaar verwijderd blijven. Uit een in Hong Kong uitgevoerd onderzoek blijkt dat sociale distantiëring de spreiding met 44% kan verminderen. Levenloze factor van ziekte, met name telefoons, deurknoppen, oppervlakken zijn een potentiële bron van overdracht, maar er is niet veel over bekend. Het is veilig om handen te ontsmetten na het aanraken van deurknoppen, oproeptoetsen en tellers op openbare plaatsen.

Hoe ernstig is de ziekte

COVID-19 is geen doodvonnis. De meeste gevallen van COVID-19 zijn mild (81%), ongeveer 15% heeft ziekenhuisopname nodig en 5% heeft spoedeisende zorg nodig. Dat wil zeggen, de overgrote meerderheid van de geïnfecteerden heeft zelfs geen ziekenhuisopname nodig.

Wie zijn het meest kwetsbaar

Werknemers in de gezondheidszorg zijn het meest vatbaar. Ongeveer 20% van de gezondheidswerkers in Lombardije, Italië raakt besmet terwijl ze medische zorg verlenen aan patiënten.

Bij het grote publiek hebben met name ouderen ouder dan 60 jaar en mensen met eerdere hart- en vaatziekten, hypertensie, diabetes en ademhalingsaandoeningen een hoger risico.

Wat is de doodsoorzaak

De meeste sterfgevallen worden veroorzaakt door ademhalingsfalen of ademhalingsfalen in combinatie met hartschade. Lekkage van vocht in de longen, dat de ademhaling remt en tot morbiditeit leidt, is de primaire klinische aandoening. Momenteel is de behandeling voor COVID-19 voornamelijk ondersteunende zorg, inclusief ventilatie, indien nodig. Er lopen verschillende therapeutische onderzoeken en de resultaten worden binnenkort verwacht.

Rajen Bansie

Share this story

Share this story

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.