India Dans Festival gaat in 2020 niet door

31 mrt, 2020

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

Door: Werner Stauder Eduard Abb, de 1e machinist van de ‘Goslar’, schreef in zijn brief van 6 december 1939 aan zijn vrouw Otti: “Voor aanstaande zaterdag en zondag zijn de kapitein en ik uitgenodigd op een plantage, die hier...

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Eind vorig jaar lanceerde schrijfster Renate Stüger moeder van twee kinderen het eerste deel van superheld Suriman. Als schrijfster bedacht ze superheld Suriman, die ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende...

Ode aan de vrouw

Ode aan de vrouw

Afgelopen maand stond veelal in het teken van de vrouwen over de gehele wereld. Zo was er Internationale Vrouwendag op 8 maart. Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het...

Wegens de maatregelen rondom het inperken van het Coronavirus (SARS CoV-2) dat COVID-19 veroorzaakt is Korzo helaas genoodzaakt om het India Dans Festival (IDF) 2020 te annuleren. De 9e editie van het festival zou voor het eerst in het voorjaar plaatsvinden, van 9 t/m 23 mei. Hoewel de organisatie volledig achter de aanpak van het virus staat, vindt ze het ongelooflijk jammer dat er nu zoveel prachtige Indiase dansvoorstellingen, workshops, lecture demonstrations, meet & greets en filmvertoningen hun publiek niet zullen vinden. Onderzocht wordt om het festival (gedeeltelijk) op een ander moment plaats te laten vinden.

Het IDF is een Europa’s grootste manifestaties voor Indiase dans. Opvallend aan komende editie was dat vrijwel alle artiesten voor het eerst op IDF te zien zouden zijn, en onderdeel uitmaken van een nieuwe, jonge generatie dansers en dansmakers die hun eigen stem laat horen. Na de openingsavond met de Nederlandse première van Rite of Spring van Seeta Patel uit Londen, zouden er onder andere wereldpremières te zien zijn hiphopvernieuwer Shailesh Bahoran (Shakti), powerhouse Kuchipudidanseres Bhavana Reddy en de Haagse belofte Poernima Gobardhan. Ook zouden dansmakers als Christopher Gurusamy (Australië) en Unmukta Sinha, Sharmila Mukerjee en dansster Navia Natarajan uit India zich voor het eerst in Nederland presenteren. 

Op www.indiadansfestival.nl wordt vermeld zodra er een nieuwe datum bekend is.

Share this story

Share this story

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.