Ode aan de vrouw

31 mrt, 2020

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

Door: Werner Stauder Eduard Abb, de 1e machinist van de ‘Goslar’, schreef in zijn brief van 6 december 1939 aan zijn vrouw Otti: “Voor aanstaande zaterdag en zondag zijn de kapitein en ik uitgenodigd op een plantage, die hier...

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Eind vorig jaar lanceerde schrijfster Renate Stüger moeder van twee kinderen het eerste deel van superheld Suriman. Als schrijfster bedacht ze superheld Suriman, die ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende...

India Dans Festival gaat in 2020 niet door

India Dans Festival gaat in 2020 niet door

Wegens de maatregelen rondom het inperken van het Coronavirus (SARS CoV-2) dat COVID-19 veroorzaakt is Korzo helaas genoodzaakt om het India Dans Festival (IDF) 2020 te annuleren. De 9e editie van het festival zou voor het...

Afgelopen maand stond veelal in het teken van de vrouwen over de gehele wereld. Zo was er Internationale Vrouwendag op 8 maart. Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel     van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Deze dag krijgt jaarlijks meer en meer aandacht vooral op social media. En voor de Hindoes was er Navratri.  Navratri is een negen nachten durende devotionele dienst die gewijd wordt aan de verering van Durga Mata (Nav ratri betekent letterlijk 9 nachten) en vindt 2x per jaar plaats. Durga Mata is net als Sati Mata en Parvati Mata een manifestatie van het goddelijke, Adi Shakti de vrouw van Shiv Ji.  Ikzelf geloof ook in sterke vrouwen, de “powervrouwen” zeg maar. Mijn moeder was voor mij echt een voorbeeldfiguur en inspiratie. Door haar geloof ik in vrouwen die opkomen voor zichzelf, in vrouwen die zich niet verschuilen achter excuses. In vrouwen die als ze tegen problemen aanlopen er zelf mee dealen en niet in een slachtofferrol vallen. Niet om zelfmedelijden vragen of vingertje wijzen naar anderen. Er als vrouw staat en ermee omgaat. Durft in de spiegel te kijken en je eigen inspiratiebron te zijn. Elke vorm, elk vlekje, ieder haartje op je gezicht. Kijk ernaar en omarm het. Je bent het waard. De tranen, het gelach, de mooie momenten en de pijnlijke momenten. Je bent het waard na al de moeizame paden die je hebt bewandelt en de nachten dat je alleen in bed hebt gehuild. Je bent de glimlach waard die alleen jij ziet maar ook genereus deelt met anderen door alles heen. Je bent de liefde waard die je krijgt en helaas ook de pijn die een relatie in welke vorm dan ook vaak met zich meebrengt. Weet dat je sterker bent dan wie dan ook. Kom iedere storm eruit al seen strijder en niet al seen slachtoffer Geef nooit op. Je bent een vrouw, kijk naar jezelf, heb jezelf lief en hou van jezelf en blijf altijd in jezelf geloven. All is Well en be Safe!

Share this story

Shounak Tewarie

Vormgever

Share this story

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.