Voorwoord

31 mrt, 2020

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

Door: Werner Stauder Eduard Abb, de 1e machinist van de ‘Goslar’, schreef in zijn brief van 6 december 1939 aan zijn vrouw Otti: “Voor aanstaande zaterdag en zondag zijn de kapitein en ik uitgenodigd op een plantage, die hier...

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Eind vorig jaar lanceerde schrijfster Renate Stüger moeder van twee kinderen het eerste deel van superheld Suriman. Als schrijfster bedacht ze superheld Suriman, die ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende...

Ode aan de vrouw

Ode aan de vrouw

Afgelopen maand stond veelal in het teken van de vrouwen over de gehele wereld. Zo was er Internationale Vrouwendag op 8 maart. Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het...

Beste Dreamz lezers,

Allereerst heel veel sterkte met de huidige situatie. Mijn medeleven voor het verlies van eventuele dierbaren.

Corona heerst en heeft iedereen in zijn greep, ook de mensen die er eerst luchtig over deden. Terecht ook als je ziet hoeveel mensen er aan overlijden. Vroeger hoorde je op de radio wat de kijkcijfers waren, nu kijk je dagelijks naar de sterftecijfers. Reden tot doemdenken? Nee gelukkig niet, ook al hoor je diverse rare verhalen. Als je alles moet geloven wat je hoort en leest dan zal je stressgehalte als een pijl omhoog schieten. Mijn oma zei ooit: Er zijn medicijnen tegen ziekten, maar niet tegen zorgen”. Ook tegen Corona zal er een medicijn worden gevonden, maar vermijd stresszorgen. Volg de aanwijzingen van de regering en het RIVM zoals zo vaak gezegd is in deze periode. Het is niet de ziekte die zich verspreidt, wij mensen verspreiden de ziekte.

Fase 1 – De ver van mijn bed show. Hoe lang heeft het geduurd voordat we gezamenlijk aan elkaars bed staan? We maakten er tijdens carnaval nog grapjes over, het was toch niet bij ons. Het is maar een griepje en mensen sterven dagelijks aan de griep.

Fase 2 – Thuiswerken en scholen dicht. Binnen een week waren maatregelen zoals thuiswerken ingevoerd om de besmetting onder controle of laag te houden. Laag te houden omdat er straks te weinig IC plekken zijn om en uitbraak aan patiënten op te vangen. De scholen waren ineens een opvangplek geworden, als zij dicht zou gaan dan hebben werkende ouders een probleem. Toch maar dicht want ook kinderen brengen Corona over.

Fase 3 – Hamsteren. Als het toch zo ernstig is en binnen moeten blijven, dan willen we zoveel mogelijk toiletpapier hebben! Doe ook maar meteen al het eten erbij voor 2 maanden. Ook al exporteert Nederland 75% van het voedsel naar het buitenland. Doe er vooral ook en filmpje van 2 jaar geleden op social media wat voor lange rijen en paniek er is onstaan. Natuurlijk zag niemand dit aankomen, maar winkeliers hebben meer omzet gehaald dan in de kerstperiode. Ik heb zelf net voor de maatregelen de nodige boodschappen gedaan wat mijn ouders vroeger ook deden bij een groot gezin. Zorg ervoor dat je rijst, olie, meel, suiker, zout en vlees hebt. Ik heb ook gemerkt dat je beter bij de Toko’s en Orientals kunt hamsteren. Die supermarkten zijn ingericht op grote gezinnen, evenementen en dus ook op hamsteren. De Nederlandse winkels hebben geen rijst van 10 en 20 kg of meel per dozijn. De marokkaanse slager biedt je gewoon een doos van 10 kg kip aan. In het begin waren alle eieren op in de Nederlandse supermarkten, niet bij de toko’s. Dus wil je volgende keer hamsteren, ga zeker langs de Toko’s of Orientals.

Fase 4 – Op naar het strand en het park. We zijn geen volk die binnen kan blijven. We hebben een 24 uurs economie, we zijn dag en nacht bezig, we zijn liever niet thuis. Dat laatste willen we wel, maar niet te lang en zeker niet met de partner en kinderen in je eigen woning. Stress, hoe gaan we dit inrichten? De kids naar buiten, wij gaan ook meteen mee, we moeten fysiek top fit zijn en de Corona die verspreiden wij toch niet want we voelen ons niet ziek. Lang leve het vakantiegevoel, op naar het strand en park.

Fase 5 – Noodmaatregel/maar geen lockdown. Alle bijeenkomsten en evenementen met meer dan 100 personen verboden voor 3 maanden. Horeca en winkels ook dicht. Boete bij samenscholing van meer dan 3 personen en 1,5 meter afstand om elkaar niet te besmetten.

Uit alle maatregelen blijkt dat Nederland zich bewijst als een zorgstaat. Alles wordt in werking gezet om de zorg te bieden aan mensen die het nodig hebben. De zorg bestaat niet alleen uit patiënten in een ziekenhuis, maar ook voor de bedrijven, zzp-ers en de waardering alle naar mensen die er staan in deze crisis. Ik vind vakanties leuk, maar ben altijd blij als ik weer terug ben in Nederland. Ik zie in mijn werk dat sommige mensen werken in Nederland, maar op het gebied van wonen niet investeren in hun leefomgeving, maar liever in het land van herkomst. Dat blijft en zal niet over gaan, maar

vooral nu hoop ik dat men ook investeert in het land waar je woont en leeft. Vooral op het gebies van saamhorigheid hoop ik dat mensen dichter bij elkaar zijn gekomen.

Volgende maand kijken of een nog meer fases zijn bijgekomen. We blijven positief en optimistisch, want zonder dat is het leven maar somber en saai. Maak het gezellig met de middelen je tot je beschikking hebt en waardeer dat je het hebt.

Blijf gezond!

Gobind Ramkalup

Share this story

Gobind Ramkalup

Share this story

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.