Wat leert Corona ons:

31 mrt, 2020

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

‘Goslar’, de ware toedracht – Deel 9

Door: Werner Stauder Eduard Abb, de 1e machinist van de ‘Goslar’, schreef in zijn brief van 6 december 1939 aan zijn vrouw Otti: “Voor aanstaande zaterdag en zondag zijn de kapitein en ik uitgenodigd op een plantage, die hier...

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Team Suriman deelt hun mooie ervaringen.

Eind vorig jaar lanceerde schrijfster Renate Stüger moeder van twee kinderen het eerste deel van superheld Suriman. Als schrijfster bedacht ze superheld Suriman, die ontstond toen haar vierjarige zoontje opmerkte dat veel bekende...

Ode aan de vrouw

Ode aan de vrouw

Afgelopen maand stond veelal in het teken van de vrouwen over de gehele wereld. Zo was er Internationale Vrouwendag op 8 maart. Vrouwendag staat elk jaar op 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het...

Brouwerij Grolsch haalt haar bier terug en maakt er veevoer van

Woordvoerder Koert van ‘t Hof van Grolsch:. ” We halen we het bier terug en wordt er veevoer van gemaakt.”

Daarnaast ondersteunt Grolsch ook kleinere initiatieven zoals het doneren van hoog alcoholisch bier aan een kleinere brouwerij die hier desinfecterende handgel van maakt voor lokale zorginstellingen.

Luchtkwaliteit maar ietsje beter door coronamaatregelen, zegt RIVM

De verbetering van de luchtkwaliteit als gevolg van de coronacrisis is minder groot dan de mooie plaatjes van het KNMI doen vermoeden. Dat blijkt uit een analyse van het RIVM. Sowieso zal het slechts een tijdelijke verbetering zijn. En boeren moeten zich ook maar niet al te blij maken…

Op basis van die waarnemingen stelde het KNMI dat de luchtkwaliteit boven Nederland 20 tot 60 procent verbetert. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is dat een wel heel optimistische inschatting.

Wuhan

De oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de vele onhygiënische vismarkten in China. De bekendste zeevruchtenmarkt van Wuhan is al sinds december 2019 gesloten.

Share this story

Share this story

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.